Was tips voor je favoriete shirt

Wastips voor je favoriete shirt
 

Iedereen heeft wel een stapel T-shirts in de kast liggen. Als je net een nieuw shirt gekocht hebt, wil je deze natuurlijk ook zo lang mogelijk mooi houden. Helaas kunnen T-shirts na enkele keren wassen al gaan verkleuren, krimpen of lubberen. Met deze wastips houd je je favoriete shirt zo lang mogelijk mooi.


 

Symbolen in het label
 

In de nek of aan de zijkant aan de binnenzijde vind je een label met wasvoorschriften. Aan de symbolen kun je zien hoe het shirt gewassen moet worden.

 

Voorkom krimpen

 

Een T-shirt kan na enkele keren wassen al krimpen. Houd hier rekening mee bij het kopen en kies voor een extra lang T-shirt. Vooral donkere stoffen en stoffen met natuurlijke vezels krimpen erg. Katoen en linnen kun je het beste voor de eerste keer wassen eerst 15 uur zonder wasmiddel in koud water leggen. Zo wordt het krimpen beperkt.

 

Binnenstebuiten wassen

 

T-shirts kun je het beste binnenstebuiten wassen. Aan de buitenkant van de stof is de eventuele slijtage dan minder zichtbaar. Met binnenstebuiten wassen blijft het kledingstuk langer mooi.

 

Op 40 graden wassen

 

T-shirts mag je niet te warm wassen. Op 30 of 40 graden is heet genoeg. Bij hogere temperaturen zal het textiel krimpen.

 

Waspoeder

 

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig vloeibaar wasmiddel. Een voordeel van waspoeder is de prijs. Het is goedkoper dan vloeibaar wasmiddel. Je moet wel met regelmaat het waspoederbakje uitspoelen. Waspoeder laat meer resten achter.

 

Wasmiddel voor witte was

 

Gebruik voor witte T-shirts een speciaal wasmiddel voor de witte was. Door de speciale ingrediënten blijft je witte shirt langer stralend wit. Vlekken van vruchtensap, koffie of thee krijg je hier het beste mee verwijderd. Bacteriën worden gedood en de wastrommel blijft hygiënisch schoon.

 

Geen bleekmiddel gebruiken

 

Bleekmiddel is voor shirts te heftig. De levensduur wordt verkort en je krijgt eerder gaten in je shirt.

 

Kijk hier voor de hele collectie shirts

©2022 Groot aanbod, lage prijzen - 123vergelijkers.nl | Privacy statement