Wat als je de weg op wilt met een aanhanger

Wat als je de weg op wilt met een aanhanger? Hier moet je echt aan denken
 

Doordat het makkelijker is aan een aanhanger te komen, komt het vaker voor dat er met een aanhanger wordt gereden. Zo kan je er al snel en lenen bij een bouwmarkt of een meubelwinkel. Dit zorgt er voor dat je meteen de spullen mee kan nemen in plaats van dat je er op moet wachten als het thuis geleverd moet worden. In deze blog kan je alles lezen over waar de aanhanger moet voldoen voordat je de weg op gaat.
 

Het aansluiten van de aanhanger
 

Wanneer je een aanhanger gaat gebruiken zal je deze eerst achter je auto moeten hangen op je trekhaak. Dit is niet zomaar iets dat je dan moet doen, want het moet natuurlijk wel goed en veilig gebeuren. Hoe koppel je de aanhanger het best achter je auto dan?

 

Je legt het koppelstuk op de trekhaak en drukt hem naar beneden tot je klik hoort. De eerste stap is genomen. Hierna zet je de veiligheidskabel ook vast. Deze zorgt er voor dat wanneer de aanhanger los zou schieten van de trekhaak deze er niet meteen ook vandoor zal gaan.

 

Daarna sluit je de stroom aan. Als de stroom er op zit controleer je of alle verlichting naar behoren werkt. Dan heb ik het over de remlichten en de knipperlichten. Als dat allemaal naar behoren werkt zet je het witte kenteken achter op de aanhangwagen. Mocht je die niet hebben, dan kan je meestal een blanco kentekenplaat lenen waarop je met een verwijderbare stift je kenteken kan schrijven.

 

Wanneer deze zaken allemaal in orde zijn is de aanhanger goed en veilig aangesloten. En kan je met een gerust hart en veilig de weg op gaan. Veiligheid boven alles! Het voorkomt ook nog eens onnodige boetes.

 

Kijk hier voor aanhanger accessoires

 

 

©2022 Groot aanbod, lage prijzen - 123vergelijkers.nl | Privacy statement